CROSSFIT

Mitä on CrossFit?

 

CrossFit on liikuntamuoto joka perustuu erilaisiin funktionaalisiin liikkeisiin jotka suoritetaan jatkuvasti vaihtelevalla intensiteetillä. Funktionaaliset eli ihmiselle luonnolliset liikkeet ovat niitä, joita käytämme jokapäiväisessä elämässämme. Me ihmiset menemme istumaan ja nousemme seisomaan, me juoksemme, nostamme, heitämme, hyppäämme, työnnämme ja vedämme. Pystyäksemme tekemään tätä kaikkea, tarvitsemme voimaa ja liikkuvuutta. CrossFitin avulla pystymme vahvistamaan kaikkia lihasryhmiä ja muita ominaisuuksia, joiden avulla pystymme toimimaan myös normaalissa arjessamme paremmin.

 

 

CrossFitissa yhdistyy eri liikuntamuodot kuten esimerkiksi painonnosto, voimistelu sekä kestävyysliikunta. Perusajatuksena on kehittää ihmisen kaikkia fyysisiä ominaisuuksia tasapuolisesti keskittymättä mihinkään tiettyyn. Harjoitukset koostuvat usein erilaisista liikkeistä, jotka vaihtuvat ja niitä voidaan tehdä erilaisella intensiteetillä riippuen esimerkiksi liikkeiden toistomääristä tai niissä käytettävistä painoista. Harjoituksissa voidaan käyttää joko omaa kehonpainoa tai ylimääräisiä painoja.

 

 

CrossFitille tyypillistä on myös vahva yhteisöllisyys. CrossFit -salilla, jota siis kutsutaan Boksiksi, jokainen jäsen on tasa-arvoinen yhteisön jäsen. Kaikki tervehtivät toisiaan ja kannustavat toisiaan. Harjoittelemme yhdessä ja pidämme hauskaa, niin Boksilla kuin sen ulkopuolellakin!

 

Kuka voi harrastaa CrossFitia?

 

Ihan jokainen. Aikuiset, lapset, nuoret, ikääntyneet, raskaana olevat, aloittelijat kuten myös huipputason urheilijat. Kaikki pystyvät harrastamaan lajia. Ei ole mitään merkitystä minkälainen liikuntatausta on, tai onko sellaista ollenkaan. Asiantuntevien valmentajien avulla lajia pystyy harrastamaan ihan jokainen ja siinä on mahdollista kehittyä jopa hyvin nopeasti. CrossFitia on testattu erilaisille ryhmille. Testiryhmiin kuuluivat mm. istumatyötä tekevät, ylipainoiset, sairaat sekä vanhukset. Testitulosten perusteella voitiin todeta, että nämä ryhmät pystyivät kehittymään lajissa yhtä hyvin kuin maailman huippu-urheilijatkin.

Miksi et siis kokeilisi?